top of page
Search

Luja-SuperlaattaratkaisutLuja-Superlaatta tuotiin Suomen markkinoille 2017. Superlaatta on kehitetty tehostamaan ja nopeuttamaan työmaan toimintoja perinteisiin rakennustapoihin verrattuna. Tämä saavutetaan lisäämällä esivalmistus astetta, nopeuttamalla asennusta sekä lisäämällä kosteusturvallisuutta.


Ensimmäinen Luja-Superlaattakohde toteutettiin integroidulla vesikiertoisella lattialämmityksellä, laattaan asennetuilla palo- ja valaisinrasioilla ja niiden sähköputkilla (nykyisin vakioratkaisu SL-kohteissa) sekä kuiluasenteisilla kylpyhuone-elementeillä. Seuraava Luja-Superlaattakohde toteutettiin ilman vesikiertoista lattialämmitystä, mutta kohteessa oli tehtaalla tehdyt viemäröinnit, kaivot, sähköinen lattialämmitys sekä kaatovalut kylpyhuoneissa. Kohteessa oli myös ulokeparvekkeet, joiden vaatima laataston raudoitus oli Superlaatoissa valmiina tehtaalla tehtynä. Ulokeraudoitteet ankkuroitiin Schöckin idock – varausten avulla.


Tuotteen ratkaisuista on haluttu tehdä mahdollisimman helppoja ja tehokkaita. Tämän johdosta asiakkaiden antama palaute on erittäin tärkeää tuotekehityksen kannalta. Tuotekehitystä tehdään jatkuvasti ratkaisuiden parantamiseksi sekä uusien ratkaisuiden tuottamiseksi.


Ensimmäisten kohteiden asiakaskokemusten myötä paransimme lattialämmityksen työmaalle jäävää toteutustapaa, jonka avulla työmaatyöstä saatiin nopeampaa ja yksinkertaisempaa. Ulokeparvekkeiden ankkurointivarausta on jatkokehitetty, minkä ansiosta nykyisin varausratkaisu toimii kaikkien ulokeraudoitetoimittajien osilla. Myös lattialämmitystä on mahdollista käyttää kohteissa, joissa on ulokeparvekkeita.


Luja-Superlaatan ja ulokeparvekkeiden yhteistoiminnan tehostamiseksi olemme kehittäneet kaksi ulokeparvekeratkaisua, joiden avulla ulokeparvekkeet eivät tarvitse tukea edes asennusvaiheessa. Integroidulla parvekeratkaisulla ulokeparveke on jo tehtaalla kiinnitetty Luja-Superlaattaan. Tämän ansiosta yhdellä asennuksella saadaan paikoilleen Luja-Superlaatta ja ulokeparveke.


Schöckin IQlick-parvekeratkaisulla voidaan ulokeparveke kiinnittää työmaalla Luja-Superlaattaan ilman tuentaa.


Kylpyhuoneiden ympärillä on tehty jatkuvaa kehitystyötä. Kehitystyön ansiosta kylpyhuoneiden kaatovalun toteutustapa on muuttunut käsin hierretystä kaadosta muottia vasten valetuksi kaadoksi. Tämä on mahdollistaa aina tasaisen laadun kaatovaluosuudelle.


Luja-Superkylpyhuoneen tuotekehitys aloitettiin vuonna 2018. Vuosien 2018-2020 välisenä aikana teimme useita kylpyhuone-elementtejä, joiden avulla testasimme erilaisia rakenteita sekä Luja-Superlaatan ja kylpyhuone-elementin liitosratkaisua.


Rakenneratkaisuiden kehitystyö saatiin valmiiksi vuonna 2020. Luja-Superkylpyhuone rakenneratkaisulla tarkoitetaan kylpyhuone-elementin liittämistä osaksi Luja-Superlaattaa jo tehtaalla. Tällöin työmaalle toimitetussa Luja-Superlaatassa on kylpyhuone-elementti jo valmiina asennettuna paikoilleen. Ensimmäinen järjestelmän mukainen kohde toimitettiin 2021 ja kohteita on useita sen jälkeen toimitettu/toimituksessa.


Tuotekehitys ei ole missään nimessä pysähtynyt ja seuraavat isommat innovaatiot on tähdätty korkeaan rakentamiseen. Näiden hedelmiä pääsemme todistamaan vuonna 2023.

Luja-Superlaatta on erittäin monipuolinen tuote, jota tulemme kehittämään myös jatkossa vastaamaan asiakkaidemme tarpeisiin. Luja-Superlaattaratkaisut valitaan kohteelle asiakkaan toiveiden ja kohteen vaatimukset huomioiden.


Samu Mäkelä

Tuotepäällikkö

Lujabetoni

111 views0 comments

Comentários


bottom of page