top of page
Search

Esivalmistetut betonielementtiratkaisut rakennushankkeen tuottavuutta kasvattamassa

Updated: Jun 5, 2020

Esivalmistetuilla betonituotteilla on suuri merkitys rakennushankkeen tuottavuuden kasvattamisessa ja rakentamisen laadun parantamisessa. Esivalmistus tuo mukanaan kustannushyötyvaikutusta koko hankkeelle, sekä suoraan että välillisesti. Esimerkiksi rakennusmateriaalien hävikki pienenee, rakentamisen laatu ja työntekijöiden työturvallisuus paranevat, läpimenoajat lyhenevät, työmaa pysyy siistinä, logistiikkaketjut tehostuvat ja asentamisen tehokkuus paranee. Rakentamisessa ei myöskään synny yllättäviä ja ennakoimattomia lisäkustannuksia tai työmaa-aikaisia viivästymisiä.Karanttia-elementtiratkaisuissa nopeus ja kivirakenteen pitkäikäisyys yhdistyvät


Esivalmistus on ollut Rakennusbetoni- ja Elementti Oy:n ja Karanttia Oy:n yhteistyön kulmakivenä jo yli 33 vuotta, jolloin Karanttia elementtiväestönsuojaa alettiin valmistaa. Nyttemmin sen rinnalle on kehitetty betoninen Karanttia-moduulikylpyhuone, joka tarjoaa täysin kivirakenteisena pitkäikäisen ja kestävän vaihtoehdon rakennushankkeisiin. Karanttia-tuotteiden valmistajana on alusta asti toiminut hollolalainen Rakennusbetoni- ja Elementti Oy, myynnistä vastaa Karanttia Oy.

Karanttia-elementtiväestönsuoja on nopein tapa rakentaa määräykset ja normit täyttävä väestönsuoja. Elementtisuoja asennetaan avaimet käteen -periaatteella rakennusprojektin alkuvaiheessa. Itse asennus kestää 2-4 työpäivää per suoja. Kriisiajan laitteet ja varusteet toimitetaan ennen rakennuksen valmistumista.

Karanttia-moduulikylpyhuone on kokonaan betonista valmistettu innovatiivinen kokonaistuote, joka toimitetaan työmaalle täysin kalustettuna ja varustettuna. Moduulikylpyhuoneet valmistuvat työmaan tahdissa ja asennus tapahtuu runkovaiheessa. Tehtaalla tuotannon eri vaiheissa tehtävistä tarkastuksista ja testauksista jää pöytäkirjat rakennusurakoitsijalle.

”Asiakkaillemme pyrimme esivalmistetuilla ratkaisuillamme aina hakemaan myös kustannussäästöä aikataulusäästön lisäksi - tämä on nähtävissä erityisesti elementtiväestönsuojaamme käytettäessä. Moduulikylpyhuoneen käyttö taas tarkoittaa käytännössä sitä, että noin puolet sisätöistä on tehty, kun moduulit asennetaan työmaalle täysin valmiina, ” toteaa Karanttian myyntipäällikkö Anni Hakola.

”Kokemus on osoittanut, että kivirakenteiset seinät ovat olleet märkätilojen seininä rankarakenteisia levyseiniä kosteusteknisesti riskittömämpiä ja samalla säilyvämpiä. Tehtaamme on keskittynyt betonista valmistettuihin erikoistuotteisiin. Väestönsuojissa ja moduulikylpyhuoneissa viranomaismääräysten ja asiakkaiden toiveiden toteutuminen on henkilöstömme vahvaa ydinosaamista. Työmaaurakoitsijaa helpottaa olennaisesti myös se, että vastuu kokonaisuuden toimittamisesta on yhdellä toimittajalla”, jatkaa Rakennusbetoni- ja Elementti Oy:n tuotepäällikkö Sami Konsti, betonitehtaan kolmannen sukupolven edustaja.

Muuntojoustava betonimateriaali mahdollistaa kalustekiinnitykset kauttaaltaan. Kestävyytensä ansiosta betoninen moduulikylpyhuone taipuu myös erilaisiin elämänvaiheisiin mahdollistaen esimerkiksi apuvälineiden jälkiasennuksen mihin tahansa kohtaan seinää tai kattoa. Näin esimerkiksi alun perin opiskelijoille suunnitellun talon asunnot voidaan myöhemmin väestön ikääntyessä ja väestörakenteen muuttuessa muuttaa senioriasunnoiksi.


Karanttia-suunnittelupalvelu tukee kohteen suunnittelua ja toteutusta

Rakennushankkeen aikataulu- ja tuottavuushyöty kertautuvat, kun esivalmistetut tuotteet ovat alusta saakka mukana suunnitelmissa. Tarjoamme oman suunnittelutiimin rakennushankkeen käyttöön. Tiimiin kuuluu arkkitehti, lvi- ja sähkösuunnittelijoita sekä rakennesuunnittelija. Oman suunnittelutiimin ansiosta esimerkiksi moduulikylpyhuoneissa asiakaslähtöiset ja räätälöidyt kokonaisratkaisut ovat mahdollisia.

”Kehitämme menetelmiämme ja tuotteitamme jatkuvasti vastaamaan rakentamisen moninaisiin tarpeisiin. Esimerkiksi aikaa kestävät materiaalivalinnat ovat tätä päivää - digitaalisuus ja teknologia tulevaisuutta myös betonielementtirakentamisessa,” toteaa Hakola.

”Suomalainen betonielementtirakentamisen kehittäminen on globaalistikin katsottuina ainutlaatuista. Me pyrimme olemaan tämän kehityksen kärjessä,” hymyilee Sami Konsti.

Kevään aikana Karanttia on uusinut myös verkkosivunsa:

Osa suurempaa kokonaisuutta! www.karanttia.comBlogin kirjoittajina Terhi Tamminen ja Marjo Kivi, jotka toimivat Karanttian myynnissä ja markkinoinnissa

Kuvat: Karanttia


282 views0 comments

Comments


bottom of page