top of page
Search

Betonilla on monta tarinaa

Varhaisimmat niistä sijoittuvat Rooman aikaisiin temppeleihin, mutta meille merkittävimmät tarinat ovat syntyneet ihan tavallisissa perheissä ja pitäjissä pitkin Suomea. Yksi näistä tarinoista syntyi Kyyjärvellä 70 vuotta sitten kun Betsetin perustaja Toivo Löytönen aloitti kaivonrenkaiden valmistamisen.

Kyllä on maailma muuttunut näiden 70 vuoden aikana enemmän kuin Toivo uskalsi ennustaa ja seuraavan 70 vuoden päähän kukaan ei osaa. Ei sitä, mikä rakennusmateriaali on ratkaisevassa osassa, eikä sitä, mikä on teknologian kehityksen tai digitalisaation vaikutus meihin kaikkiin betonituoteyrityksiin ja koko rakennusteollisuuteen.

Seitsemässä vuosikymmenessä Betset on kokenut niin suuren muutoksen, että taaksepäin katsominen melkein huimaa: kasvu kellarivalimosta konserniksi on ollut hyvin vaiherikas. Yhtiö on selvinnyt useammasta syvästä taloustaantumasta sekä Venäjällä konkretisoituneesta geopoliittisesta riskistä. Oikea-aikaiset investoinnit ja yrityskaupat ovat kuitenkin tukeneet kasvuamme. Varsinainen tukirankamme on silti ollut osaava, sitoutunut ja uudistumiskykyinen henkilökunta, joka jatkuvan oppimisen kautta on pystynyt sopeutumaan muuttuneeseen toimintaympäristöön.


70-vuotisjuhlavuotemme kunniaksi Betsetin polku kellarivalimosta konserniksi on koottu Vesa Tompurin kirjoittamaksi kirjaksi, joka on saatavilla kirjakaupoista, sekä Raimo Salon tuottamaksi dokumenttielokuvaksi.

Uusi vuosikymmenkin on alkanut erittäin poikkeuksellisissa oloissa. Covid19-pandemia ravisteli lähes kaikkia aloja ja aika näyttää sen lopulliset vaikutukset talouselämälle. Varmaa on, että pandemian johdosta monet yritykset joutuvat tekemään myös poikkeuksellisia ratkaisuja turvatakseen toimintansa jatkuvuuden. On kuitenkin hienoa, kuinka suomalainen yhteiskunta on kriisin keskellä yhdistänyt voimansa ja olemme tukeneet toinen toisiamme. Vaikeissa tilanteissa juuri yhteispeli on onnistumisen avain. Hyvä yhteistyö sisäisesti sekä asiakkaiden ja muiden sidosryhmien kanssa kantaa meitä heikommissakin suhdanteissa.


Betonipuisto on myös tätä yhteispeliä parhaimmillaan. Olemme siellä yhteisesti edustamassa betonituoteteollisuutta ja asiakkaillemme helposti löydettävissä.

Vaikka tilanteet muuttuvat, betoni kestää ja muovautuu. Sen raaka-aineet ovat luonnollisia, helposti saatavissa ja kierrätettävissä, joten se on myös ympäristöystävällinen valinta. Suosimalla kotimaisia, laadukkaita ja vastuullisesti valmistettuja betonituotteita pidämme huolta paitsi ympäristöstä, myös niistä lukuisista työpaikoista joita betonituoteteollisuus suomessa tarjoaa.


Blogin kirjoittaja: Betset-yhtiöt

Kuva: Betset-yhtiöt

106 views0 comments

Comments


bottom of page