top of page
Search

Arkkitehtoniset betonilattiat kestävän kehityksen ja puhtaan sisäilman tuotteilla


PiiMat Oy:n tuotevalikoimassa on RapidSet®-erikoissementtiin pohjautuva TRU-tuotesarja arkkitehtonisiin betonilattioihin. Tuotteen erikoissementin valmistuksen CO2-päästöt ovat alhaisemmat kuin perinteisiin sementtipohjaisiin pinnoitteisiin käytettävällä sementillä. Tämä mahdollistuu sementin valmistukseen käytettävästä alhaisemmasta lämpötilasta sekä vähemmästä kalkkikiven määrästä. Lisäksi sementin tuotannossa käytetään kierrä-tysmateriaaleja.


Energiansäästö jatkuu myös itse lattian tuotantovaiheessa. Tuote on erittäin helposti ja nopeasti levitettävissä ja lisäksi se kovettuu nopeasti ja kiiltohionnat voidaan aloittaa jopa valua seuraavana työpäivänä. Näin säästyy energiaa työvaiheessa ja työvaiheen lyhentymi-sen kautta.


TRU-lattia on siis todellinen kestävän kehityksen designbetonilattia!

Lopputuloksen kannalta etuja tuo myös tuotteen erittäin vähäinen kutistuma sekä massan erottumattomuus. Näin arkkitehtoniselle pinnalle asetetut tiukat halkeilurajavaatimukset saadaan täytettyä.


Lopputuloksen laatua voidaan vielä parantaa suojaamalla lattia Obtego-tuotesarjan tuot-teilla. Ne tekevät betonilattian pinnasta vähemmän likaantuvan ja nesteitä imevän – jotkut tuotteista ovat tehokkaita myös rasvoja, öljyjä ja kemikaaleja vastaan.


Sisäilman kannalta M1-hyväksytyt Obtego-tuotteet ovat erinomainen valinta.

Näiden kahden tuotesarjan tuotteilla on Suomessakin toteutettu jo useita kohteita – mm. Casino Tampere, Kaivopihan sisätilat Helsingissä, Kuopion museo, Mikkelin Sodan ja Rauhan museon aulatilat, Mestari ja AX hotellien aulatilat Helsingissä.


Kuvat ja blogiteksti PiiMat Oy / toimitusjohtaja Martti Matsinen


65 views0 comments

Commentaires


bottom of page