top of page
Search

Avaava - betonielementtikylpyhuone Finnbuild-messuilla 10.-12.10.2018


Avaava on yhdessä Rakennusbetoni- ja elementti Oy:n kanssa kehittänyt betonista valmistetun elementtikylpyhuoneen. Kokonaan betonista valmistettu elementtikylpyhuone toimitetaan työmaalle täysin valmiina varustettuna kaikilla kylpyhuoneen kalusteilla ja varusteilla. Kovan kestävyytensä ansiosta betoninen elementtikylpyhuone taipuu kaikkiin elämänkaaren vaiheisiin, sillä esimerkiksi apuvälineitä voi huoletta tarvittaessa siirtää ja lisätä tarvittaviin kohtiin seinärakenteen kestäessä. Valmiissa elementtikylpyhuoneessa on muitakin etuja:

  • Betoni kestää hyvin kosteutta.

  • Elementti on helppo ja nopea kytkeä talotekniikkaan.

  • Työmaalla tapahtuva rakennusaika lyhenee.

  • Elementin rakentaminen, kosteuseristäminen ja sisustaminen tapahtuvat hallitusti kuivissa sisätiloissa.

  • Laatu-, esteettömyys- ja muut viranomaismääräykset varmistuvat.

  • Kokonaisvastuu on yhdellä toimittajalla.

Avaava -elementtikylpyhuone on nähtävilla Finnbuild-messujen Betonipuistossa hallissa 6, Rakennusbetoni- ja elementti Oy:n osastolla 6g40. Esillä on kylpyhuone, joka on alun perin suunniteltu kerrostalohuoneistoon, ja joka apuvälineillä varusteltuna taipuu myös esteettömäksi kylpyhuoneeksi.

Tietoisku 10.10.2018 Betonipuistossa: Uudet esteettömyysmääräykset ja suositukset ja niiden soveltaminen Avaava -betonielementtikylpyhuoneen suunnittelussa ja toteutuksessa

Ympäristöministeriö julkaisi huhtikuun lopussa ohjeen esteettömästä rakentamista. Ohje täydentää vuoden alussa voimaan tullutta rakennusten esteettömyyttä koskevaa valtioneuvoston asetusta (241/2017). Rakennuksen esteettömyyttä koskevien vähimmäisvaatimusten tarkoitus on edistää ihmisten yhdenvertaisuutta: jokaisen mahdollisuutta osallistua yhteiskunnan toimintoihin, käyttää palveluita, työskennellä, valita asuinpaikkansa ja asua kotonaan.

Asunnossa, joka on tarkoitettu palveluasumiseen tai liikkumis- ja toimisesteisen henkilön tuettuun asumiseen, on oltava vähintään yksi wc- ja pesutila, jossa on halkaisijaltaan vähintään 1500mm vapaa tila. Kiinteät kalusteet on sijoitettava vapaaseen tilaan nähden siten, että liikkumisesteinen henkilö voi käyttää niitä. Lisäksi wc-istuimen toisella puolella on oltava vapaata tilaa vähintään 800mm. Tällaisen wc- ja pesutilan on oltava varustettavissa liikkumisesteiselle henkilölle sopivaksi.

Avaavan johtava esteettömyysasiantuntija Marjo Kivi kertoo vuoden alussa päivittyneestä asetuksesta rakennuksen esteettömyyteen liittyen keskittyen erityisesti kylpyhuoneita koskevaan lainsäädäntöön ja ohjeisiin sekä kertoo, miten uusia esteettömyysmääräyksiä sovelletaan betonisessa Avaava-elementtikylpyhuoneessa.

Tietoisku pidetään 10.10.2018 klo 11.00-11.20 Betonipuiston tapahtumalavalla hallissa 6.

198 views0 comments
bottom of page