top of page
Search

Pysäköintilaitosten lattiat kaipaavat korjaamista - onneksi vaihtoehtoja löytyy


Pysäköintihallien lattiat ovat kovassa kulutuksessa – varsinkin nastarengasaikaan. Lisäksi kulutus vaihtelee erittäin paljon hallin alueesta riippuen. Pahimman kulutuksen alla ovat rampit ja jyrkät mutkat. Joissakin vilkkaissa kauppakeskusten halleissa saatetaan ramppien lattioita joutua korjaamaan jopa 1–2 vuoden välein. Lisäksi hallien saumoissa ja niiden ympärillä on usein vaurioita, joita joudutaan korjaamaan.


Pysäköintihallien lattiavaurioiden korjaamisessa korostuu nopeus – sekä nopeus korjata alkavat vauriot ennen niiden leviämistä että nopeus tehdä korjaustyöt niin, että ne mahdollisimman vähän vaikeuttavat hallien käyttöä.


Alkavat vauriot – johtuvat ne sitten kovasta kulumisesta tai esim. saumavauriosta – tulisi korjata mahdollisimman pian. Mitä kauemmin vaurion annetaan olla, sitä enemmän se leviää ja sitä kalliimmaksi tulevat korjaustoimenpiteet myöhemmin.


PiiMat Oy:n tuotevalikoimassa on RapidSet®-erikoissementtiin pohjautuva tuotesarja betonirakenteiden korjaamiseen. Tuotteen erikoissementin valmistuksen CO2-päästöt ovat alhaisemmat kuin perinteisiin korjauslaasteihin käytettävällä sementillä. Tuotteilla on energiansäästön lisäksi muutama oleellinen ominaisuus, jotka tekevät niistä erinomaisia nimenomaan pysäköintihallikohteissa. Tuotteiden käyttö ei vaadi aikaa vieviä toimenpiteitä ennen (tartuntalaasti) eikä jälkeen (jälkihoito) korjaustyön ja korjattu alue voidaan ottaa käyttöön jopa 1–2 tunnin kuluttua korjaustyöstä.


Alla olevissa kuvissa tehdään korjaustöitä Itäkeskuksen pysäköintihallissa (Cement All) ja P-Eliel pysäköintihallissa (Mortar Mix SVS5).Suurempiin korjauksiin rampeissa ja ajoväylillä PiiMatin valikoimassa on Neodur-kovabetonituotteet – sarjassa löytyy tuotteita sekä nopeaan että perinteiseen kovabetonikorjaukseen ja useissa eri kulutuskestävyysluokissa kohteen vaatimusten pohjalta. Nykyään entistä enemmän panostetaan itse korjaustyön nopeuteen ja kohteen nopeaan käyttöönottoon. Tähän sopivin tuote on Neodur HE60 Rapid.


Alla olevissa kuvissa on Rapid-versiolla korjattu ajourat Porkkalankadun alitustunnelissa sekä rampit Iso Omenan pysäköintihallissa.Pysäköintihallien lattiakorjausten vaatimukset vaihtelevat merkittävästi kohteittain. Siksi on tärkeää osata valita oikeat tuotteet ja menetelmät. PiiMatin tarjonnassa löytyy edellä esitettyjen, tuoteryhmien lisäksi laaja valikoima muitakin tuotteita – kuten alla olevissa kuvissa esitetyt paloluokkavaatimukset täyttävä Cemprotec E-Floor sementtipinnoite sekä aivan uusi korjaussaumaraudoite Signature AR.Kuvat ja blogiteksti

PiiMat Oy / toimitusjohtaja Martti Matsinen

79 views0 comments

Comments


bottom of page