top of page
Search

Maailman ensimmäiset sähkökäyttöiset betonipumput pienentävät toimitusten ilmastovaikutusta

Updated: Jun 29, 2022Toimialamme yritykset tekevät paljon työtä ja kehittävät jatkuvasti uusia ratkaisuja pienentääksemme tuotantomme ja toimitustemme ilmastovaikutuksia. Betonilla on suuri ympäristövaikutus, josta 80-90 % tulee sementistä. Sementti tuottaa jopa 7-8 % maailman päästöistä. Korvaamalla osa sementistä masuunikuonalla voidaan ilmastopäästöjä pienentää merkittävästi.


Nyt voidaan tarjota myös selvästi ympäristöystävällisempiä betonitoimituksia. Swerock ottaa käyttöön sähkökäyttöisiä betonipumppuja ensimmäisenä koko maailmassa. Näistä kaksi tulee Suomeen alkusyksystä. Laitteeseen pääsee tutustumaan FinnBuild-messuilla lokakuussa.


Hybridipumput kytketään työmailla 125 ampeerin pistorasiaan ja ne käyvät kokonaan sähköllä. Siten hiilidioksidipäästöt pienenevät ratkaisevasti. Hybridipumppujen koko vaihtelee pienimmän 20 metrisen, aivan uuden mallin ja suurimman 47 metrisen välillä. Koosta riippumatta laite toimii samalla tavalla eli kaikki ovat nk.”plug-in” hybridejä.


Hybridipumput on osittain kehitetty yhteistyössä PM Nordicin kanssa, ja ne on valmistanut saksalainen Putzmeister-yhtiö.


Etuna on myös selvästi pienempi äänenvoimakkuus ja pakokaasuttomuus, mikä tekee työmaista parempia kaikille.


Ritva Mäenpää

Viestintä- ja markkinointijohtaja

PEAB

51 views0 comments

Comentarios


bottom of page